Skaniausi sezoniniai pyragai rudeniui 🍰

2019-09-19

Labutis!
Mano ruduo nuostabus! Kiekviena rugsėjo diena suplanuota ir nuolat kažką veikiu. Pavyzdžiui šį savaitgalį keliausiu į Comic Con Baltics, Å¡eÅ¡tadienį vakare - į fejerverkų festivalį. GalbÅ«t net pavyks iÅ¡trÅ«kti į tarptautinių studijų parodą, bet abejoju, kadangi per dieną aplankyti tris renginius praktiÅ¡kai neįmanoma. Ruduo man ir asocijuojasi bÅ«tent su daug veiklos, net lengvu pasiruoÅ¡imu Kalėdoms 😁 o kad nuotaika bÅ«tų dar rudeniÅ¡kesnė kviečiu iÅ¡bandyti mano rugsėjo mėnesį keptus pyragus - jie tik keli, tačiau visi labai skanÅ«s. 


ŠOKOLADINIS MOLIŪGO PYRAGAS

Kitas pyragas yra tas, į kurį visi pradžioje žiūri keistai, o paragavę paprašo pakartojimo 😁 pas mus kasmet užauga per daug moliūgų, todėl šis receptas labai padeda sunaudoti perteklių. Bandom?
  • 500g moliÅ«go
  • 2 kiauÅ¡iniai
  • stiklinė cukraus (250ml)
  • trys stiklinės miltų (750ml)
  • 2 arbatiniai Å¡aukÅ¡teliai kepimo miltelių
  • *keli v.Å¡. kakavos (aÅ¡ dedu negailėdama)
  • 0,5 stiklinės aliejaus (125ml)
  • *vanilinio cukraus
*nebūtina

1. Kiaušinius gerai suplakti su cukrumi - turi pabalti putos. Suplakus pilti aliejų ir plakti tol, kol masė bus vientisa.

2. Sutarkuoti moliÅ«gą - kuo smulkiau, tuo geriau. AÅ¡ tarkuoju per burokinę tarką, bet jei turit elektrinį trintuvą naudokit jį. 

3. Ä® kiauÅ¡inių masę dėti persijotus miltus, kepimo miltelius ir kakavą. Gerai iÅ¡maiÅ¡yti. 

4. Sudėti tarkuotą moliÅ«gą, gerai iÅ¡maiÅ¡yti. Masė bus tirÅ¡ta, bet taip ir turi bÅ«ti. 

5. Kepti iki 150 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1-1,5val. (tol, kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas). Orkaitės neatidarykit pirmą kepimo pusvalandį, nes pyragas sukris! O iÅ¡kepus pyragui praverkit orkaitės dureles ir dar bent dvideÅ¡imt minučių netraukit pyrago, nes jei staigiai pasikeis jo temperatÅ«ra viskas taip pat sukris. 

6. Patiekti apibarsčius cukraus pudra.


OBUOLIŲ PYRAGAS

Pradėsiu nuo pačio populiariausio rudeninio pyrago - obuolių. Obuolių pyragą kepame kiekvieną rudenį, ir visada biskvitinį. Kažkada norėčiau išbandyti morenginį, bet kai ateina laikas kepti neeksperimentuoju ir renkuosi laiko patikrintą receptą:
  • 5 obuoliai
  • 5 kiauÅ¡iniai
  • stiklinė cukraus (250ml)
  • stiklinė miltų (250ml)
  • *cinamonas
  • *cukraus pudra
*nebūtina

1. Pirmiausia iÅ¡plaku kiauÅ¡inių baltymus iki standumo - kuo daugiau plaksite, tuo puresnis bus pyragas, bet aÅ¡ esu tinginė ir niekada neiÅ¡plaku iki tiek, kad apvertus indą baltymai neiÅ¡kristų 😁 

2. Kai jau esat patenkintos baltymų standumu, plakant po truputį pilkit cukrų. 

3. Išplakit trynius bei su šaukštu atsargiai juos įmaišykit į baltymų masę.

4. Atsargiai maiÅ¡ant su Å¡aukÅ¡tu į masę dėkit miltus, cinamoną (aÅ¡ jo dedu daug - kelis Å¡aukÅ¡tus, bet čia skonio reikalas). 

5. Skiltelėmis supjaustykite obuolius ir sumaiÅ¡ykit su teÅ¡la - atrodys, kad obuolių per daug, bet taip tikrai nėra. 

6. Kepkit iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 40-50 minučių (tol, kol įsmeigus medinį pagaliuką jis liks sausas).

7. Pravėsusį pyragą apibarstykit cukraus pudra. Pasakiškai skanu su ledais ir kava!


Kuo lauke šalčiau, tuo dažniau vaikinas prašo kažkokio skanaus pyrago, tad jei bus įdomu būtinai pasidalinsiu ateities kepiniais! Šokoladiniu pyragu, vyšniniu pyragu, varškės ir rududu pyragu, juodųjų serbentų pyragu, kokosiniu pyragu, citrininiu pyragu... Tik sakykit! 💓

Rašyti komentarą

© BB. Design by FCD.