#čipsadienis | CHAZZ traškučiai

2020-06-08

Labas!
Noriu papasakoti apie vienintelius Lietuvoje gaminamus traškučius, kurie yra ne tik veganiški, be glitimo, bet dar ir sveikesni, nei mums įprasti. #Čipsadienis - akcija, kviečianti darbo kolektyvus bei draugus jungtis ir ragauti bei skanauti CHAZZ traškučius. Prie akcijos prisijungiau ir aš!

Visos daržovės kepamos atskirai, "Kettle type" tipo krosnyje, vos 150 C temperatūroje (įprasti - 180 C). Todėl jie kepa lėčiau, tolygiau ir gaunamas tobulas traškumas, o traškučiai – panašūs į naminius, nes išlieka natūralus daržovių skonis. Gamintojui suteiktas tarptautinis BRC kokybės sertifikatas, daržovės kepimui atkeliauja iš lietuviškų ūkių.

Yra keturių rūšių traškučiai - juodoje, spalvotoje ir kartono spalvos (su tamsiu arba šviesiu lipduku) pakuotėse. Aptarsiu trijų ragautų rūšių traškučius.

Juodoje pakuotėje esantys traškučiai arba tik iš bulvių, arba bulvės + 20% daržovių (burokų arba morkų). Yra krapų ir marinuotų agurkėlių, saldaus čili, picos, girtinės ir svogūnų, acto ir druskos bei druskos skonio. 

Man labiausiai pati saldaus čili bei picos skonio traškučiai - prieskoniai idealiai suderinti. Druskos skoni traškučiai patiks mėgstantiems sūrų maistą, o krapų ir marinuotų agurkėlių mėgėjams - lengvą rūgštelę maiste (krapų skonio traškučių aš nemėgstu, bet šie dingo vieni iš pirmųjų). 


Spalvotose pakuotėse traškučiai sudaryti iš 50% bulvių ir po 25% burokėlių bei morkų. Man jie patiko labiausiai tada, kai ieškojau traškučių. Unikalūs skoniai, įdomiai atrodo - pasaka!

Yra trys jau anksčiau CHAZZ pristatyti skoniai ir vienas naujas - druska, grietinė su svogūnais, agurkėliai su krapais bei pipirai su laimu. Šių favorito įvardyti negaliu, kartoju visus. Tiesa, šie traškučiai su druska mažiau sūrūs - gal dėl kitų daržovių natūralaus saldumo?

Na ir paskutinieji, kartono pakuotėse esantys traškučiai, yra tik iš daržovių - burokėlių arba morkų. Dar mačiau batat traškučius, bet jų neragavau. Daržovių traškučiai siūlomi tik su druska, kad jaustumėme tikrą daržovių skonį. 

Man buvo labai įdomu juos ragauti, nes visada rinkausi tuos standartinius, nusibodusius traškučius, o čia kažkas naujo. Burokėlių traškučiai saldesni, nors morkų traškučiai irgi savyje turi saldumo. Man vieną dieną labiau patinka morkos, kitą - burokėliai, bet šiai dienai renkuosi morkas. Jas ir ne traškučių pavidalu mėgstu labiau. 

Visi traškučiai ypatingai traškūs, ploni ir labai skanūs. Juose nėra jokių skonio stipriklių, konservantų, o kiekvienas traškutis kepamas atskirai rapsų aliejuje, kuriame nerasime jokių transriebalų. Taip, traškučiai nėra pats sveikiausias užkandis, bet tikrai pats populiariausias - neįsivaizduoju nei vieno gimtadienio, pikniko, festivalio ar kitos šventės be traškučių. Tad gal rinkimės sveikesnę, bet nei kuo neatsiliekančią (kai kuriais skoniais net pirmaujančią!) alternatyvą?

O dabar gera žinia - visą birželį ragaukit traškučius, kelkit nuotraukas į socialinius tinklus, dėkit tag'us #chazz_chips bei #ČIPSADIENIS ir kasdien laimėkit po dėžę traškučių! Aš bandau laimę ir tikiuosi liepos pradžioje švęsti gimtadienį turėdama visą dėžę, prisijunkit ir jūs 😁

4 komentarai

  1. kaip pasiilgau čipsų... kur rasti juos pirkti?

    AtsakytiPanaikinti
    Atsakymai
    1. Aš mačiau maximoj, turbūt yra ir kituose prekybos centruose 🥰 o dėžes galima įsigyt internete arba parašius CHAZZ CHIPS į fb 😜

      Panaikinti
    2. užsisakiau internete, rašo, kad susisieks per 1-3 d.d. :D labai įdomiai, bet ok, pabandysime)

      Panaikinti

© BB. Design by FCD.